.

.

Bežični SD Štit za Arduino Xbee Modul & SD Kartice Socket ICSJ010A

Bežični SD Štit za Arduino Xbee Modul & SD Kartice Socket ICSJ010A

KM 10.00
KM 11.03
-9 %

Dostupnost
Proizvod je dostupan


Bežični SD Štit za Arduino Xbee Modul za SD Kartice Socket
Opis
Radio SD štit dozvoljava je odbor za komunikaciju bežično koristeći bežični modul. To je baziran na Xbee modula od Digi , ali mogu koristiti modul sa isti otisak. Modul mogu komunicirati i do 100 metara unutra ili 300 metara napolju (sa linija iz vida). To može biti korišćeno kao serijski/usb zamjena ili možeš stavi ga u zapovjedništvo mode i podesi ga na razne emisiju i mrežom umrežavanje opcije. Štitovi izbije svaki od Xbee je igle u kroz rupu solder gajbu. Uključena na brodu je SD kartice mjesto. Kada koristi SD Biblioteci da pristupnu karticu, Pin 4 je CS i ne može se koristiti drugacije. A takođe se oslanja na iglama 11, 12, 13 za komunikaciju. Ugrađeni prekidač dozvoljava bežični modul za komunikaciju sa USB-a serijski pretvarač ili sa microntroller.
Mijenjaju
Radio SD štit ima ugrađeni prekidač označila Serijski Odaberite. To odlučuje kako Xbee je serijski komunikacije povezuje da serijski komunikacije između microcontroller (ATmega8 ili ATmega168) i USB-a serijski čip na tabli. Kada u Mikro položaju, DOUT pin od bežični modul povezan sa RX pin od microcontroller; i DIN je povezan sa TX. Radio modul će onda komunicirati sa microcontroller. Napomenuti da RX i TX igle od microcontroller su još uvek povezan sa TX i RX igle (respektivno) u USB-a serijski pretvarač. Podaci poslao iz microcontroller će biti poslana na računalo preko USB kao što je poslao bežično do radio modul. U microcontroller neće biti programiran preko USB u ovaj način.
Sa prekidač u USB položaju, DOUT pin radio modul povezan sa RX pin od USB-a serijski pretvarač, i DIN na radiju je modul povezan sa TX pin od USB-a serijski pretvarač. To znači da modul mogu komunicirati direktno sa kompjuterom. U microcontroller na brodu će biti zaobišao. Da koriste štit na ovaj način, moraš program u microcontroller s praznim skeč (pokazao ispod), ili maknuti to iz odbora. Za korak-po-korak upute na čitanje i pisanje ih koristiš NA komande, modula vodič kroz Bežični štit sa ZNet 2.5 modula pobrini se da zamjenjuje NA do parametar ime kad je poslao naredbu za modul (npr da čitam ID parametar, trebalo bi da pošalje naredba ATID ).
Komanda Opis
Važi Vrijednosti
Uobičajene Vrijednosti ID
Mreža ID XBee modul. 0 - 0x FFFF 3332 CH
Kanal od XBee modul. 0x0 B - 0x1 A 0 X0 C SRA i SL

U svojstva

:
IS
Operativni Temperatura:
-20 ~ 60 stepeni celzijusa
is_customized:
Yes
:
Logika ICs
Disipaciju Moć:
Niko
Zalihe Napon:
Niko
Stanju:
Nova
:
Bežični SD Štit
Prijavu:
Elektronsko Kolo

Proizvodi u kategoriji